Razem z wrocławskim Browarem Profesja zapraszamy do poszukiwań ciekawych połączeń smaku kraftowego piwa z oferowanymi we Wrocławiu potrawami.

We Wrocławiu wiele pubów i restauracji ma w swojej ofercie piwa z Browaru Profesja. Jednym z nich jest Bistro Narożnik przy ul. Rydygiera 30, miejsce idealne na lunch, jak i na wieczorne spotkania ze znajomymi. W menu znajdziecie niejedno danie doskonale współgrające z napojem bogów. Dziś proponujemy soczystego, klasycznego burgera ze świeżej wołowiny, z bekonem, najwyższej jakości serem cheddar, pomidorem, ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą, sałatą lodową i sosem BBQ. Burger podany z grubo ciachanymi frytkami i ketchupem stanowi pyszną całość i komponuje się idealnie z piwem – tu z niskoalkoholowym (1%) PILOTEM uwarzonym w stylu American Pale Ale. Piwa o niskiej zawartości alkoholu stały się w ostatnich latach prawdziwym przebojem na rynku napojów, a smakiem nie ustępują mocniejszym kolegom – polecamy zatem PILOTA!

Autor: Magda Biegańska